top of page

Ira

Ira este prima barcă clasică pe care am construit-o. Poate fi folosită cu vâsle sau cu pânze și a fost construită în totalitate din lemn reciclat. S-au folosit paleți, din care au luat naștere cadrele transversale, câteva scânduri dintr-o schelă, din care am făcut copastiile și alte câteva scânduri din care am făcut stringherii și chila. Placajul din care am făcut cârma și derivoarele a fost găsit într-o baracă abandonată.

Ar fi fost un mare noroc a găsi scândurile suficient de lungi pentru a face copastiile și celelalte elemente mai lungi dintr-o bucată, dar nu a fost să fie. Prin urmare atât copastiile cât și chila și stringherii sunt înădite, ceea ce face ca structura să arate precum scheletul lui Frankenstein.

Ira a fost îmbracată în nylon balistic, deoarece bumbacul este cam fragil pentru o barcă atât de mare.

Este o barcă foarte stabilă, în care pot călători confortabil 4 oameni dacă se folosesc vâslele, sau 2-3, dacă se folosesc pânzele. Este cam grea pentru o construcție skin on frame, la cele 50kg ale ei, ceea ce o face cam greu de manevrat pe sol. Depășește de asemenea și lățimea obișnuită al unui portbagaj de acoperiș, deoarece este lată de 1.4m.

A fost distractiv de construit și a fost și mai distractiv de găsit materialele pentru barcă. Precum multe alte bărci construite de noi și Ira a fost vopsită într-un mod artistic.

 

Este lungă de 4.5m, și lată de 1.4.

bottom of page