top of page

Aceasta este o carte despre cum se construieşte un caiac prin metode tradiţionale. Este prima de acest gen scrisă în limba română, deşi are şi o traducere în limba engleză, publicată pentru cititorii internaţionali.
Cartea este rezultatul a câtorva ani de muncă în construcţia de ambarcaţiuni uşoare, precum şi a câtorva ani în care scrierea a fost compilată şi pusă la punct. Aceasta este prima ei ediţie, publicată momentan doar în format electronic. Dacă va exista o cerere, probabil că va apare şi varianta ei tipărită.
Se adresează constructorilor amatori de ambarcaţiuni, cu sau fără experienţă în lucrul cu lemnul, sau cu sau fără cunoştinţe în cee ce priveşte bărcile. Se încearcă prezervarea şi poate răspândirea unui meşteşug vechi de mii de ani, care, deşi mai puţin cunoscut în România (o ţară care nu are o tradiţie în construcţia de ambarcaţiuni), ar fi păcat să fie uitat. Lucrarea conţine elemente preluate din tradiţii constructive vechi de milenii, întâlnite şi în alte cărţi, dar şi elemente originale rezultate din propria experienţă de muncă.
Cartea se vrea a fi doar un complement al lucrărilor de specialitate internaţionale, deşi varianta românească este cu siguranţă unicat.
Cartea va suferi mai multe modificări şi re-editări, pe parcursul anilor următori, înglobând încet-încet şi alte metode constructive şi fotografii.
Ca şi încheiere, scrierea este adresată, sau se vrea a fi adresată în special cititorilor tineri, poate dornici de a învăţa un meşteşug, chiar şi cu titlul de hobby.

             Descărcați gratuit fișierul în format .pdf aici.

             Descărcați gratuit fișierele în format .mobi și .epub pentru e-Reader aici.

bottom of page